Folkemødet Bornholm 2014

FKD i Rosengade – Kunst og Kultur Live

Foreningen af Kunsthaller i Danmark var sammen med 13 andre kunst- og kulturorganisationer tilknyttet Rosengade - Kunst og Kultur Live på årets Folkemødet i Allinge på Bornholm.

Sammen med Billedkunstnernes Forbund præsenterede vi nutidige billedkunstneriske projekter på Folkemødet 2014. På Allinge havn opførte Marianne Jørgensen sin skulptur Drømmeren, der som en offentlig drømmemaskine opfordrede alle til at dele deres visioner og drømme om fremtidens kunst. I teltet i Rosengade udførte Henrik Plenge Jakobsen med en gigantisk narhvaltand aktionen Ultramarine og sendte sin hilsen til Atlanterhavet ud over lørdag aftens publikum i form af ægte ultramarinblå pigment.

Fra kunsthallerne deltog bl.a. Merete Jankowski (Overgaden), Iben From (KunstCentret Silkeborg Bad) og Kristine Kern (Fotografisk Center) som repræsentanter for kunsthallerne og samtidskunsten i debatter om kunst og kultur.

Foreningen af Kunsthalller i Danmark modtog støtte fra Statens Kunstfond til at præsentere samtidskunsten på Folkemødet Bornhom 2014.