Kunstforeningen GL STRAND

Kunstforeningen GL STRAND er en international kunsthal i centrum af København med Strøget og den historiske Slotsholmen som naboer. Kunsthallen præsenterer ambitiøse udstillinger og events med national og international samtidskunst, ligesom institutionens lange historiske engagement i nordisk billedkunst også danner afsæt for udstillinger hvert år.

Kunsthallens mål er at formidle den samtidige kunst i en dansk og international sammenhæng og at støtte unge kunstnere. Kunsthallen stræber mod at udbrede kendskabet til kunsten generelt og at oplyse og skabe debat om kunsten. På det punkt er Kunstforeningen GL STRANDs vision i dag den samme som ved grundlæggelsen for knap 200 år siden.

Kunstforeningen GL STRAND blev stiftet i 1825 med forbillede i de tyske medlemsfunderede ´Kunstvereins’ og er en af Nordens ældste kunstinstitutioner. I dag fungerer Kunstforeningen GL STRAND som en moderne kunsthal og har til huse i Philip de Langes markante rokoko bygning på Gammel Strand.

Kunstforeningen GL STRAND er efter en omfattende renovering i dag en fremtidssikret kunsthal og danner årligt ramme om 6-8 udstillinger. Udstillinger, der altid afspejler samtiden ved at præsentere centrale samtidskunstnere solo eller i gruppesammenhæng eller igennem udstillinger, der analyserer kunsthistoriske temaer med nutidige vinkler. GL STRAND viser hvert år EXTRACT, der er Danmarks nye årlige tilbagevendende udstilling og kunstpris af ung international kunst. Udstillingen virker til at støtte og fremme udvekslingen mellem den danske og den internationale kunstscene.
HKH Kronprins Frederik er protektor for GL STRAND.

Kunstforeningen GL STRAND har været medlem af Foreningen af Danske Kunsthaller siden dens dannelse i 1992.

https://glstrand.dk

Følg Gl Strand på Instagram