Overgaden. Institut for Samtidskunst

O – Overgaden præsenterer årligt omkring otte store soloudstillinger samt en lang række offentlige events fra kunstnersamtaler og performances til filmvisninger og debatter – altid med gratis entré til kunsthallens store lokaler i hjertet af København.

Størstedelen af Overgadens udstillingsprogram er baseret på kunsthallens traditionsrige Open Call, der løfter yngre eller endnu ukendte kunstneriske stemmer frem på den danske kunstscene. Overgaden har siden sin oprettelse i 1986 i et tidligere trykkeri med udsigt over Christianshavns kanal fungeret som en uundværlig indgangsportal til den professionelle samtidskunst for en lang række kunstnere – fra Olafur Eliasson, Kirsten Justesen og Pia Arke til Adam Christensen, Lea Porsager eller dette års repræsentant på Venedigbiennalen Uffe Isolotto.

Overgaden har således i snart 40 år givet nye kunstneriske stemmer fra alle regioner i landet muligheden for at eksperimentere, udvikle ideer og arbejde i stor skala i en fuldt udfoldet institutionel soloudstilling, der for langt de fleste vil være den første af slagsen.

Overgaden blev medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark i november 2013.

https://overgaden.org

Følg Overgaden på Instagram