Tidligere arrangementer

FKD Medlemsdag 2022

Den 1 november 2022 afholdt FKD sin årlige medlemsdag for kunsthalslederne. På medlemsdagen var b.la. ledelsesrådgiver Lise Bartell, inviteret til at give lederne, en motiverende workshop om ledelse og arbejdsglæde i kunstbranchen.  Bartell giver med afsæt i forskningsbaseret viden inspiration og redskaber til hvordan ledere og deres teams får succes og hjælpe til at stå stærkt i fremtiden.  

 

 

 

 

Foto: Rie Linnea Lindgren-Olsen 

FKD på Kulturmødet Mors 2022

FKD deltog igen på Kulturmødet Mors, hvor bestyrelsesmedlem og kunsthalsleder af Rønnebæksholm Lotte Juul Petersen, deltog i paneldebatten om mangfoldighed i kunstlivet. 

Forperson Marie Thams fra BKF bød velkommen til debat om mangfoldighed i kunstlivet med Moussa Mchangama, medstifter af rådgivningsvirksomheden In futurum og tidligere forperson for Mino Danmark, og Lotte Juul Petersen, leder af Kunsthal Rønnebæksholm og bestyrelsesmedlem, Foreningen af Kunsthaller i Danmark. Debatten blev sammensat som et samarbejde mellem BKF og FKD på Kulturmødet Mors 2022.

Foto: Per Bille 

 

FKD medarrangører at Nordisk Kunsthals Symposium 2018

I samarbejde med Klister i Sverige og Kunsthallerne i Norge har FKD skabt et nyt netværk. I gennem netværket ønsker foreningerne, at fremme debatten om, små og mellemstore samtidskunstsinstitutionernes funktion og kulturpolitisk vilkår. Alle tre landes foreninger har bestilt en rapport om hvert lands situation. FKD's rapport har titlen: 'Kunsthallen: En afgørende aktør i samtidskunsten og for samtidskunsten'

Symposiet vil finde sted i Oslo Kunstforening d. 9-11 marts 2018. 

Læs mere om Symposiet: her

Foto: Jan Khür

FKD på Folkemødet Bornholm 2016

Igen i år vil FKD være med når 25 kunst- og kulturorganisationer er sammen på Folkemødet under titlen Rosengade Kunst & Kultur Live. Samarbejdet sætter visioner for en kreativ fremtid i tale i tre intensive dage.

Kom og mød kunstnere, kulturfolk, meningsdannere, ungdomspolitikere og andre politikere - når de diskuterer fremtidens kunst og kultur med værterne Anders Breinholt og Lene Johansen ved roret.

Hør de helt unge politikeres take på fremtidens kulturpolitik i brandtaler og debatter. Mød garvede politikere som Bertel Haarder, Pia Olsen Dyhr, Mogens Lykketoft, Mogens Jensen og Inger Støjberg samt meningsdannende kunstnere som Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Morten Kirkskov. Og traditionen tro indbyder Niels Hausgaard og Lotte Svendsen til en uforudsigelig og underholdende samtale som – måske – handler om indvandring og udflytning.

Foto: Henning Hjorth

FKD er til møde på Bornholm til juni

Igen i år samles Danmarks centrale kunst- og kulturorganisationer for at sætte kunst og kultur på den politiske dagsorden. Velkommen til seriøst underholdende debat, musik og performance med nogle af landets største kunstnere, skarpeste meningsdannere og mest markante politikere. Mød kulturminister Marianne Jelved, De Konservatives kulturordfører Lars Barfod, forfatter Knud Romer, formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo, Roskilde Festival og mange flere i debatter om kunst og kultur. Vær med til at debattere, hvad skal vi med den, hvad skal den kunne og koste, hvem repræsenterer den osv. Og oplev kunstnere som Mads Langer, Szhirley, Hassan Preisler og Lilibeth Cuenca Rasmussen – og mange flere. Tre dage hvor politikere, meningsdannere og kunstnere m.fl. debatterer, quizzer og battler tilsat – selvsagt – en masse koncerter, performances og andre kunstneriske og kulturelle oplevelser. Det hele foregår i Rosengade på scenen, i baren eller i en ægte svedehytte, men også rundt om på gader, stræder, på torve og i busser. Beware, kulturens stemme gjalder overalt på Folkemødet i år! Det hele starter torsdag den 11. juni til og med lørdag den 13. juni. Rosengade har det hele – Kunst og Kultur Live!

FKD er med på Folkemødet Bornholm 2014

Kunst og kultur Live! Det får du, hvis du kommer forbi Rosengade i Allinge den 12.-14. juni – sammen med aktuel debat om kultur og politik. Du kan møde statsminister Helle Thorning-Schmidt, når hun åbner Rosengade torsdag aften. Det sker lige efter den officielle Folkemøde-åbning, hvor Rosengade også står for de kunstneriske indslag. I de følgende dage kan du i Rosengade møde fire ministre og et hav af politikere, kunstnere og fagfolk i nogle knivskarpe debatter, når Foreningen af Kunsthaller i Danmark og en række andre kunstner- og formidlerorganisationer går sammen om at sætte kunst og kultur på dagsordenen under Folkemødet. Er du i Allinge under Folkemødet, så kom forbi Rosengade og få kunsten serveret live – du kan ikke undgå af få en oplevelse!

Seminar 2014: Hvad kan kunsthaller?

Foreningen af Kunsthaller i Danmark inviterer til seminar om kunsthallens kompetencer og placering i samtidskunstens økosystemer i Den Frie Udstillingsbygning tirsdag d. 20. maj 2014 kl. 13.30. Hvad betyder det at se en udstilling i en kunsthal, at tage til fernisering i et mindre udstillingssted drevet af kunstnere eller på et større museum, hvor samtidskunsten også er på programmet? Hvordan placerer kunsthallen sig i samtidskunstens fødekæde, og hvordan kan vi sammen og i samarbejde sikre de bedste vilkår for samtidskunsten og oplevelsen af den? Læs mere om seminaret og tilmeld dig her

POLEMIK #5

Torsdag d. 6 november afholdte FKD i samarbejde med Overgaden - Institut for samtidskunst en debataften med fokus på de adskillige kunsthalsfusioner, som finder sted i disse år. Senest har debatten om fusionen af Kunsthal Nikolaj, Thorvaldsen, Stadsarkivet og Københavns Museum, givet anlæg til bekymring. Derfor valgte FKD at invitere kultur-og fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen, Direktør for Brandts, Mads Damsbo, udstillingsleder på Viborg Kunsthal, Helene Nyborg Bay og forsker i økonomi ved CBS, Christian Rix-Nielsen til en paneldebat, så alle der havde lyst, kunne få diskuteret konsekvenserne, fordele og ulemperne ved sammenlægninger af kunstinstitutioner. Læs mere her.

Kulturmødet Mors 2014

Kulturmødet 2014 fandt igen i år sted på Mors. Fra marts til juni måned var der optaktsmøder og debatter om kultur i hele landet og d. 21. - 23. august ramte Kulturmødet området omkring Musikværket i Nykøbing Mors.

Kulturmødet Mors er kulturlivets folkemøde, der sætter kunst og kultur i centrum gennem samtale og debat mellem visionære personer fra dansk kunst- og kulturliv, erhvervsliv, politik og publikum. Kulturmødet præsenterer samtidig en kulturfestival med aktuelle værker indenfor film, musik, litteratur, billedkunst og scenekunst. En række kuratorer sikrer et højt kunstnerisk niveau med fokus på det nyskabende og på ”åben scene” kan man opleve institutioner, professionelle og dygtige amatører fra hele landet.

Se billeder fra sidste års Kulturmødet Mors her.

Folkemødet Bornholm 2014

Foreningen af Kunsthaller i Danmark var med på Folkemødet Bornholm den 12.-14. juni 2014. Sammen med 13 andre kulturorganisationer holdt vi til i Rosengade Kunst og Kulturlive i Allinge. Statsminister Helle Thorning-Schmidt åbnede Rosengade torsdag aften, lige efter den officielle Folkemøde-åbning, hvor Rosengade også stod for de kunstneriske indslag.

I Rosengade kunne man møde ministre, et hav af politikere, kunstnere og fagfolk i knivskarpe debatter for ikke at tale om koncerter, performances og anden livekunst. Foreningen af Kunsthaller i Danmark var glade for at være med til at sætte kunst og kultur på dagsordenen under Folkemødet.

Se billeder og læs mere om de billedkunstneriske liveaktioner FKD præsenterede på Folkemødet 2014 her.

Seminar 2014: Hvad kan kunsthaller?

Foreningen af Kunsthaller i Danmark inviterede tirsdag d. 20. maj 2014 til kunsthalsseminar i Den Frie Udstillingsbygning.

Seminaret byggede videre på sidste års seminar, Kunsthallens rolle i Samtidskunsten, som blev afholdt i november 2013. Med forårsseminaret ønskede vi at diskutere kunsthallens funktion og position internationalt og nationalt. Oplægsholdere fra Sydkorea, England og Danmark giver forskellige perspektiver på, hvad kunsthallerne kan som udstillingssted og institutionsform. Hvordan er økonomi, funktion og kunstscenens økosystemer afgørende for udstillingsstedets profil og muligheder? Hvor går grænsen mellem en kunsthal og andre typer kunstinstitutioner? Hvad er det kunsthallerne kan?

Læs mere og se billeder fra seminaret her

Reception for Den Ny Udstillingsaftale

Tirsdag d. 25. februar 2014 præsenterede FKD, UKK & BKF sammen Den Ny Udstillingsaftale. Receptionen fandt sted på Statens Værksteder for Kunst og blandt talerne var Kulturminister Marianne Jelved og formand for FKD Kirse Junge-Stevnsborg.

Seminar 2013: Kunsthallens rolle i Samtidskunsten

Torsdag d. 21. november 2013 afholdte Foreningen af Kunsthaller i Danmark i samarbejde med IKT (International Association of Curators of Contemporary Art) med stor succes et internationalt seminar i Dansehallerne i Carlsberg byen, København. Med seminaret ønskede Foreningen af Kunsthaller i Danmark at stille skarpt på kunsthallernes rolle i samtidskunsten og i samfundet generelt og rette fokus på udviklingen af kunsthaller i Europa. Gennem dialog og faglig udveksling med europæiske kollegaer forsøgte vi med seminaret at genopfinde og opdage nye fremadrettede perspektiver og definitioner af kunsthallen og dens virke.

Læs mere og se billeder fra seminaret her