Galleri Image

Galleri Image er et ikke-kommercielt udstillingssted for fotobaseret kunst placeret i det centrale Aarhus.

Galleri Image bygger i dag på en grundlæggende ambition om at vise og udbrede kendskabet til fotografi, video, performance og installationskunst. Siden sin oprettelse har Galleri Image eksisteret som et enestående samlingssted for kunstnerisk fotografi og som en vigtig del af det århusianske kunstmiljø.

Galleri Image blev stiftet i 1977 af en gruppe århusianske fotokunstnere og fotokunstinteresserede drevet af et fælles ønske om at få det fotografiske medie anerkendt som en kunstform på lige fod med tegning, maleri og skulptur. Galleri Image var Skandinaviens første udstillingssted for fotografi, og var igennem flere år tilmed det eneste af sin art i Danmark.

Galleri Image viser årligt 7-8 udstillinger med kunstnere fra ind- og udland, der alle har det til fælles, at de præsenterer samtidsfotografi ofte på nye måder. I forbindelse med hver udstilling afholdes typisk et eller flere arrangementer, der relaterer sig til den aktuelle udstilling. Galleri Image har desuden kurateret flere internationale vandreudstillinger i Asien, bl.a. i Kina, Korea og Indien, såvel som i adskillige Europæiske lande.

Galleri Image blev medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark i april 2014.

https://www.galleriimage.dk

Følg Galleri Image på Instagram

Foto: Mikkel Kaldal

Foto: Mikkel Kaldal