Kunsthal 44 Møen

Kunsthal 44 Møen viser international samtidskunst i Askeby på Møn - halvvejs mellem København og Berlin.

Kunsthal 44 Møen bygger på et mangeårigt samarbejde mellem på Møn bosiddende kunstnere som Bjørn Nørgaard, Ursula Reuter Christiansen, afdøde komponist og Fluxus-kunstner Henning Christiansen, og internationale aktører omkring FLUXUS-bevægelsen med den tyske kurator og kunstsamler René Block i spidsen.

Møn har i mange år været centrum for internationalt agerende kunstnere og andre med rodfæste i Fluxus-bevægelsen. På denne baggrund valgte Henning Christiansen, Bjørn Nørgaard og René Block at stadfæste deres mangeårige samarbejde ved at stifte Foreningen 44 Møen i 2007 og åbne Kunsthal 44 Møen i 2008.

Siden åbningen i 2008 er stedet – et tidligere autoværksted - blevet bygget om og renoveret, så det i dag fremstår som en supermoderne kunsthal af international standart med udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet. Udstillingsprogrammet veksler mellem aktuel samtidskunst og tråde tilbage til den nyere avantgarde med FLUXUS- og konceptkunst. Kunsthallen står også for debatkonceptet KUNSTHAL 44 MØEN I DIALOG, der skal være med til at udvikle samtalen om samtidskunsten og evnen til at sætte ord på kunsten – i en uformel og lokal ramme.

Kunsthal 44 Møen blev medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark i november 2013.

http://www.44moen.dk

Følg Kunsthal 44 møen på Instagram