Sophienholm

Sophienholm arrangerer udstillinger af kunst- og kulturhistorisk interesse. Den smukke, gamle bygning er opført i begyndelsen af 1800-tallet i klassicistisk stil ved Bagsværd sø nord for København.

Haverne og bygningens klassicistiske udseende er skabt af den franske arkitekt Jean Jacques Ramée, som også er ophavsmand til Øregaard og andre markante bygninger i Københavnsområdet. I begyndelsen af 1960’erne blev stedet købt af Lyngby-Taarbæk Kommune med henblik på kulturelle formål.

Der arrangeres mindst 5 store udstillinger om året, hvor der 1: sættes fokus på relevante temaer, eller 2: separatudstillinger med danske og internationalt markante kunstnere, eller 3: arrangeres aktuelle og kunsthistoriske udstillinger.

Missionen er at vise kvalitetskunst for et bredt publikum. Det gøres ved at arrangere udstillinger med alsidig og aktuel kunst. Og desuden kulturelle arrangementer i forbindelse med disse udstillinger. Tiltag som tilsammen skaber oplevelse og eftertanke, og får folk til at gå hjem med en følelse af at være blevet beriget, eller med ønske om at bidrage til den æstetiske debat.
Husets særlige historiske kvalitet og de udendørs rammer, bidrager også til at skabe oplevelser i form af udendørs teaterforestillinger, musikarrangementer og børneunderholdning om sommeren. Parken rummer en større samling af skulpturer, skabt af markante danske billedhuggere.
Sophienholm huser også Kommunens Billedskole for børn.

Sophienholm har været medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark siden foreningens oprettelse i 1992.

https://sophienholm.dk

Følg Sophienholm på Instagram