Fotografisk Center

Fotografisk Center er grundlagt som forening af Kulturby 96 og Københavns Kommune i 1996. Fotografisk Center har indtil foråret 2014 ligget i Carlsbergs Tap E men vil fremadrettet præsentere et mere mobilt udstillingskoncept (On The Go) bl.a. i samarbejde med andre kunsthaller.

Fotografisk Centers primære formål er at udbrede kendskabet til og interessen for fotografi – fra billedkunst til fotojournalistik med fokus på samtidigt kunstfotografi. Fotografisk Center repræsenterer særligt det nordiske område. Udstillingerne veksler mellem solopræsentationer og tematiske gruppeudstillinger.

Fotografisk Center er stiftet i 1996 som en del af København Kulturby 1996 og som den første udstillingsinstitution alene helliget det fotografiske medie. FC havde frem til 2009 til huse i lokalerne i Gammel Strand men flyttede i forbindelse med en større ombygning ud og ind i Carlsbergs Tap E.

Fotografisk Center producerer nu ca. 6 årlige udstillinger med dansk og internationalt fotografi og relaterede praksisser som video- og filmkunst. Ved siden af udstillingerne har Fotografisk Center bl.a. et digitalt værksted/mørkekammer: Det digitale rum. Her kan professionelle fotografer og billedkunstnere arbejde med de nyeste digitale og fotografiske processer. Fotografisk Center samarbejder desuden med DJ:Fotograferne om en række foredrag kaldet FotoForum.