Viborg Kunsthal

Viborg Kunsthal er et udstillingssted for den levende og skabende samtidskunst beliggende centralt i Viborg med smuk udsigt til Søndersø.

Viborg Kunsthal ønsker som udstillingsbygning for international samtidskunst at afsøge og udfordre de grænser, hvor den nye kunst opstår. Kunsthallen præsenterer forskellige medier som video, maleri, installation, lyd og performances i udstillingerne.

Kunsthallen har til huse i en stemningsfyldt historisk bygning fra 1734. I 1800-tallet brugte man stedet til fremstilling af brændevin, heraf kunsthallens tidligere navn Brænderigården. Siden har bygningerne bl.a. været brugt til alkoholambulatorium, modtagelse for patienter i åndsvagforsorgen og boliger. I 1994 blev bygningen indrettet som kunsthal og gennemgik en omfattende renovering i 2008.

Kunsthallen viser skiftende udstillinger med anerkendte danske og internationale billedkunstnere og har en række sideløbende arrangementer i forbindelse med udstillingerne. Bl.a. artist talks, foredrag, koncerter og workshops for børn og voksne. Desuden råder kunsthallen over en kunstskole med undervisningslokaler, kunstner-residency og to atelierer, hvor kunstnere kan bo og arbejde. Kunsthallen har også butik og café og haven udenfor er omgivet af en mur med en 700m2 stor mosaikudsmykning af den danske kunstner Mette Winckelmann.

Viborg Kunsthal blev medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark i januar 2001.

https://viborgkunsthal.dk

Følg Viborg Kunsthal på Instagram