Kunsthallen Gl. Holtegaard præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med tre-fire skiftende udstillinger om året af både ny og ældre kunst. Det er Gl. Holtegaards ambition at vise ny såvel som ældre billedkunst, der aktualiserer historien og perspektiverer den tid, vi lever i i dag. Udstillingsprogrammet breder sig både over soloudstillinger med nye som ældre kunstnere og tematiske udstillinger, hvor ny og ældre kunst vises sammen.
Kunsthallens placering i Lauritz de Thurahs historiske barokanlægs bygninger og udendørs arealer udgør en integreret del af kunsthallens udstillingsprofil. Netop placeringen gør, at samtidskunsten kan trækkes meget tæt på det historiske materiale, som Gl. Holtegaard er gjort af. Den mere end 30.000 m2 store barokhave betragtes som et udvidet udstillingsrum, der, på lige fod med de indendørs udstillingsarealer, nøje kurateres og iscenesættes i det årlige udstillingsprogram.
Gl. Holtegaard danner i løbet af året ramme om et mangfoldigt aktivitetsprogram både inde og ude, som knytter sig til udstillingerne samt Gl. Holtegaard som sted og kulturinstitution. Her er der tale om aktiviteter og arrangementer som artist talks, performances, foredrag, debatter, havevandringer, koncerter mm.
Barokhave
Den smukke barokhave byder på en enestående mulighed for at garnere sin kunstoplevelse med en gåtur gennem det historiske parkanlæg. Gl. Holtegaards barokhave blev i starten af 00'erne genskabt med forbillede i Lauritz de Thurahs gamle barokvision for hus og have fra 1756. Akseopdelte gangstier, et stort broderiparterre samt mere end 300 frugttræer, hvoraf mange er historiske æblesorter, gør haven idel til en forskelligartet parkoplevelse.
Gl. Holtegaards barokhave er åben og gratis at besøge året rundt.
Gl Holtegaard har været medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark siden foreningens oprettelse i 1992.