Brandts 13

BRANDTS 13 er en del af institutionen Brandts; Odenses og Fyns største kunstmuseum. Lokaliseret i den gamle museumsbygning i Jernbanegade nr. 13, præsenterer kunsthallen et program af ny og eksperimenterende dansk og udenlandsk kunst.

BRANDTS er det første kunstmuseum i Danmark med tilhørende kunsthal. BRANDTS 13 viderefører traditionen fra Kunsthallen Brandts og Museet for Fotokunst med at vise en række af de væsentligste, nye navne på kunstscenen herhjemme og fra resten af verden.

Indtil 1. juli 2013 dannede Brandts ramme om tre institutioner: Kunsthallen Brandts, Museet for Fotokunst og Mediemuseet. Disse havde hver sin direktør og bestyrelse. 1. juli 2013 fusionerede de tre til én billedkunstinstitution, der årligt viser op til 20 skiftende udstillinger med dansk og international billedkunst, fotokunst og mediehistorie. I alt har Brandts et samlet areal på ca. 5.000 m2 til udstillinger, samlinger, Brandts Shop og Formidlingscenter.

BRANDTS 13 viderefører Kunsthallen Brandts position. Med et stærkt netværk til andre kunsthaller og museer i verden har det gennem mange år været et særkende for Kunsthallen Brandts at vise udstillinger med kunstnere, som er på vej til at bryde igennem internationalt. Centralt i profilen er de 3 årlige satsninger med solo-præsentationer af internationale profiler, ligesom en årligt tilbagevendende tradition er Afgangsudstillingen fra Det Fynske Kunstakademi.

BRANDTS 13 har været medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark siden foreningens oprettelse i 1992.